Pazarlama Ve Reklamcılık Bölümü’Nden Anadolu Ajansı’Na Ziyaret

25/01/2024 22:45:39 - 25/01/2024 22:45:39 - 111 Okunma

Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü öğrencileri teknik gezi kapsamında Öğretim Görevlisi Onur Günaydın ve Öğretim Görevlisi Kadir Metin Akbaş’ın katılımıyla 17 Ocak çarşamba günü Anadolu Ajansı İstanbul Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

İstanbul Haberleri Editör Yardımcısı Nurettin Coşkun’un mihmandarlığında gerçekleşen gezide öğrenciler, İstanbul Haberleri Servisi, Görüntülü Haberler Servisi, Canlı Yayınlar Servisi, Finans Servisi ve Spor Servisini ziyaret ettiler. İstanbul Haberleri Servisi’nde Nurettin Coşkun haberin nasıl şekillendiği, gazeteciliğin temel yapısı ve ajans haberciliği konularında öğrencilere bilgiler verdi. Görüntülü Haberler Servisi’nde Fotoğraf Haberleri Editör Yardımcısı Erhan Sevenler haberde görsel kullanımı, haber fotoğrafçılığı konularında genel bir çerçeve çizdi. Video Haberler Şefi İlker Özkap haber kameramanlığı ve haberde görüntünün önemini anlatırken Grafik Editörlüğü Grafik Tasarımcı Kemal Delikmen haberde grafik kullanımı ve veri görselleştirmenin önemini örnekler üzerinden anlattı. Anadolu Ajansı’nın önemli foto muhabirleri İsa Terli ve Abdülhamit Hoşbaş öğrencilere fotoğraf teknikleri konusunda örnekler üzerinden bilgiler aktardılar. Uluslararası Canlı Yayınlar Servisi Şefi Murat Halezeroğlu canlı yayın sürecini anlatarak öğrencilerin canlı yayın akışını tecrübe etmelerini sağladı. Spor Haberleri Editörü Eyüp Karakuş spor haberciliği konusunda sporun sadece futbol ve basketboldan ibaret olmadığını vurgulayarak spor haberciliği konusundaki tecrübelerini paylaştı. Finans Haberleri Müdür Yardımcısı Uğur Aslanhan finans haberleri konusunda finans okuryazarlığının nemini vurgulayarak finans haberciliği ile ilgili tecrübelerini paylaştı. Ziyaret toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

anadolu_ajansı aa teknik_gezi

aa_ziyaret